Medische Fitness voor ouderen

Begeleidend groepstraining.
fysio ouderen

Algemeen.

Medische Fitness voor Ouderen (MFO) is een groepstraining voor ouderen tussen de 70 en de 90 jaar onder begeleiding van een fysiotherapeut. De training is met name geschikt voor ouderen die hun zelfredzaamheid willen behouden en die hun conditie willen verbeteren. De training bestaat uit 12 lessen van 1 uur per week. In sommige gevallen wordt een gedeelte vergoed door de zorgverzekeraar.

Trainingsduur

Voorafgaande aan de training wordt er een intake afgenomen. Hierin wordt bepaald of de training voor u geschikt is. Ook worden er dan doelen opgesteld die u zou willen bereiken d.m.v. deze training. Bij de intake worden een paar testen gedaan. Na een sessie van 12 trainingen worden er opnieuw testen gedaan ter evaluatie, om in beeld te krijgen of de vooropgestelde doelen volledig of gedeeltelijk zijn behaald.

Fitness ouderen

Wat kost medische fitness voor ouderen?

De kosten voor de medische fitness zijn €125 voor één training per week en €220 voor twee trainingen per week. Deze bedragen dienen vooraf te worden voldaan.
Voor dit bedrag mag u in 12 opeenvolgende weken 1 of 2 keer in de week onder begeleiding trainen (d.w.z. 12 of 24 keer).

De verplichte intake kost €41,50 en de eventuele evaluatie €26.

Medisch fitness voor ouderen

Functionele training ouderen (FTO) is een intensieve preventieve groepstraining, die gericht is op zelfstandig wonende oudere mensen (70 jaar en ouder), die merken dat het uitvoeren van sommige dagelijkse activiteiten moeilijker wordt en dit graag willen verbeteren door een trainingsprogramma te volgen. Deze training is ook ter behoud van conditie en zelfredzaamheid. In het trainingsprogramma worden activiteiten uit het dagelijkse leven getraind, waar veel ouderen als eerste moeite mee hebben zoals:

  • traplopen;
  • boodschappen doen;
  • opstaan uit stoel en/of bed;
  • huishoudelijke taken, zoals schoonmaken;
  • zich wassen en of kleden;
  • reiken naar iets of tillen.

De training is specifiek, d.w.z. je wordt alleen beter in datgene wat je traint: als je traplopen wil verbeteren, moet je ook daadwerkelijk traplopen oefenen.

Aanmelden.

Vul het onderstaande formulier in met uw gegevens. Vervolgens zal er contact met u worden opgenomen voor het plannen van een intake.

Naam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Straat en huisnummer (verplicht)

Postcode en Woonplaats (verplicht)

Telefoon (verplicht)

E-mailadres (verplicht)


[honeypot honeypot-906]