Medische Fitness

Sporten onder professionele begeleiding.
fitness dumbell

Algemeen.

Medische fitness is sporten onder begeleiding van fysiotherapeuten. Door deze deskundige begeleiding is het een verantwoorde manier van sporten die iedereen naar eigen wens en behoefte kan beoefenen. Met medische fitness verhoog je op een verantwoorde manier de belastbaarheid van je lichaam. Tijdens en na een trainingsperiode voel je jezelf energieker en sterker. Je krijgt letterlijk en figuurlijk, lichamelijk en geestelijk meer veerkracht. Onze praktijk beschikt over een zeer ruime oefenzaal voorzien van de nieuwste trainingsapparatuur.

Wanneer medische fitness?

  • Net een blessure gehad en wilt u weer verantwoord gaan trainen? Dan is een speciaal daarop afgestemd programma de snelste weg om weer snel op niveau te komen.
  • Lang niet gesport of voelt u zich niet sterk genoeg om alleen te gaan sporten? Ook dan is medische fitness een goede manier om weer te gaan beginnen.
  • Terugkerende lage rug- of nekklachten? Wij stellen een specifiek trainingsschema voor u op.
  • Heeft u een chronische ziekte zoals reuma, COPD, diabetes etc.? U kunt veel baat hebben bij verantwoorde en gedoseerde (conditie) training. Wetenschappelijk onderzoek heeft dit aangetoond.
  • Bent u al wat ouder en wilt u actief aan uw gezondheid werken? Wij begeleiden daarin.
Kracht apparatuur

Praktische zaken.

Intake

Voor u start met medische fitness, doen we een intakegesprek met u. We stellen vragen over uw gezondheid en wat u wilt bereiken met medische fitness. Vervolgens brengen wij middels een aantal testen en metingen uw fysieke gesteldheid in kaart. Aan de hand van de gegevens van de intake wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld.

De training

Een training duurt één uur en vindt wekelijks plaats op een vast tijdstip. U kiest voor een vast tijdstip in de week, waar alleen na overleg met de begeleider van afgeweken kan worden. Tijdens de training wordt er door iedereen individueel getraind aan de hand van het persoonlijke trainingsschema. Gedurende de gehele training zal er een fysiotherapeut in de zaal aanwezig zijn om: oefeningen te begeleiden, te corrigeren, vragen te beantwoorden en eventuele aanpassingen te maken in het trainingsschema.

Wat kost medische fitness?

De kosten voor de medische fitness zijn €125 voor één training per week en €220 voor twee trainingen per week. U ontvangt hiervoor een factuur aan huis na de start van de training. Voor dit bedrag mag u in 12 opeenvolgende weken 12 of 24 keer onder begeleiding trainen. De kosten van de verplichte intake zijn €41,50 en voor de eventuele evaluatie €26.

Er wordt getraind in 3 vaste blokken per jaar, t.w. januari – april, april – juni/juli en september – november/december.

Wordt medische fitness vergoed door de zorgverzekeraar?

Fitness (ook medische fitness) wordt in de meeste gevallen niet vergoed door de zorgverzekeraar. Enkele zorgverzekeraars hebben in hun aanvullende polissen een vergoeding opgenomen voor fitness. De kosten voor de intake en evaluatie worden mogelijk (gedeeltelijk) vergoed door uw zorgverzekeraar. U moet hiervoor zelf uw factuur van de medische fitness bij uw zorgverzekeraar indienen.

Hoe groot zijn de groepen?

Trainingsgroepen zullen bestaan uit minimaal zes en maximaal tien personen.

Wanneer kan ik trainen?

Maandag 18.30 – 19.30 uur en 19.30 – 20.30 uur
Woensdag 10.30 – 11.30 uur
Woensdag 16.00 – 17.00 uur
Donderdag 18.30 – 19.30 uur en 19.30 – 20.30 uur
Vrijdag 10.30 – 11.30 uur

Aanmelden

Vul het onderstaande formulier in met uw gegevens en geef aan op welke dag en tijd u graag wil komen trainen. Vervolgens zal er contact met u worden opgenomen voor het plannen van een intake.

Naam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Straat en huisnummer (verplicht)

Postcode en Woonplaats (verplicht)

Telefoon (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Gewenste tijdstip (verplicht)


[honeypot honeypot-370]

Heeft u vragen?

U kunt ons elke werkdag telefonisch bereiken tussen 08.30 en 17.00 uur via 071-5417069.