Hydrotherapie

fysio gestrekt

Algemeen

Wanneer u op advies van huisarts, medisch specialist of fysiotherapeut meer moet gaan bewegen, revalideren of onbelast bewegen, dan is therapeutisch zwemmen bij uitstek geschikt. U zwemt in kleine groepen of individueel en wordt begeleid door een fysiotherapeut.

 

Tijdens het zwemmen zullen verschillende oefeningen worden gedaan om de kracht, balans en conditie te verbeteren. Voor de zwemtherapie heeft u een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Wilt u meer weten dan kunt u contact opnemen met één van de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Ommedijk.

 

Voordat u aan de zwemtherapie kan deelnemen zal er eerst een intake op de praktijk worden gedaan. Hierbij wordt besproken wat er aan de hand is en waaraan u zou willen werken. In samenspraak met u wordt er een speciaal trainingsprogramma gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met uw mogelijkheden. Dit schema wordt ook afgestemd op uw verdere dagelijkse activiteiten.

 

Het is noodzakelijk dat iemand op een veilige manier zelfstandig of door een begeleider geholpen kan worden met aan- en uitkleden. De therapie vindt plaats in Zwembad de Does in Leiderdorp. Er zal een behandeling fysiotherapie worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. De toegang tot het zwembad dient u zelf te betalen, deze bedraagt circa 5 euro. Er is mogelijkheid voor gebruik van een rolstoel in zwembad.

Wilt u een afspraak maken? Meld u dan online aan.