Samenwerkingspartners

Samen sta je sterk.

Fysiotherapie Ommedijk participeert in het Rijnland Schoudernetwerk en het Rijnland Knienetwerk en heeft contracten met een aantal sportverenigingen in Leiderdorp.

Zorgorganisaties.

Rijnland Schoudernetwerk.

logo Rijnland Schouder Netwerk

Het Rijnland Schoudernetwerk is een netwerk van orthopeden van het Rijnland Ziekenhuis Leiderdorp/Alphen aan de Rijn en fysiotherapeuten, allen gespecialiseerd in schouderproblematiek. Download de folder of bezoek de website.

Rijnland Knienetwerk.

logo Rijnland Knie Netwerk

Het Rijnland Knienetwerk is opgezet door onze praktijk samen met SGC Visser in Leiden en de maatschap orthopedie van het Rijnland Ziekenhuis. Er doen momenteel 6 fysiotherapiepraktijken uit de regio Leiden aan mee, gespecialiseerd in revalidatie na knieoperaties, met name voorste kruisband revisie.
Download de folder of bezoek de website.

Voet- en enkelnetwerk.

Het Voet en Enkel Netwerk Leiden is een initiatief van de Maatschappen Orthopedie van het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp en Alphen aan den Rijn en het Diaconessenhuis in Leiden met daarnaast 8 gespecialiseerde fysiotherapiepraktijken in de omgeving van Leiden en omstreken. Met het netwerk hebben de initiatiefnemers het volgende doel: Het optimaliseren en transparant maken van de fysiotherapeutische zorg bij patiënten met voet- en enkelklachten, waarbij de zorg gericht is op zowel de conservatieve als operatieve behandeling. Bezoek de website voor meer informatie.

Rijnland Heup- en knienetwerk.

Vanuit de maatschap orthopedie van het Rijnland ziekenhuis en een groot aantal (40) eerstelijns fysiotherapie praktijken is dit netwerk in november 2013 opgericht. Het doel van deze samenwerking is het verbeteren van de kwaliteit van de nabehandeling na een totale heup of knie operatie. Er is een fysiotherapeutisch protocol ontwikkeld en er zijn verschillende afspraken gemaakt om ook de communicatie tussen de orthopedisch chirurg en de fysiotherapeut te verbeteren.

Bezoek de website voor meer informatie.

Pijnpoli Rijnland ziekenhuis.

De praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk heeft sinds een aantal jaren een intensieve samenwerking met het pijnbehandelcentrum van het Rijnland Ziekenhuis. Op verzoek van het pijnbehandelcentrum hebben wij een protocol ontwikkeld voor de postoperatieve revalidatie van patiënten met een lumbale en cervicale neurostimulator. Hiermee zijn wij de preferred provider voor de revalidatie na deze specifieke ingreep en hebben we in de loop der jaren een uitgebreide ervaring opgedaan met deze problematiek. De samenwerking houdt in dat er half jaarlijks interdisciplinair overleg plaats vindt, waarbij de laatste ontwikkelingen en inzichten worden uitgewisseld. Daarnaast is er tussentijds, indien nodig, contact tussen de behandelend fysiotherapeuten, de anesthesiologen en pijnverpleegkundige. Naast deze specifieke revalidatie worden er ook patiënten met chronische pijnklachten, maar zonder operatie in samenwerking met de pijnpoli behandeld.

Hogeschool Leiden.

Praktijk voor fysiotherapie Ommedijk heeft een samenwerking met de Hogeschool Leiden in het begeleiden van stagiaires tijdens de eindstage van de opleiding fysiotherapie. De stagiair is gedurende 5 maanden aanwezig in de praktijk. De stagiair bekwaamt zich in het zelfstandig fysiotherapeutisch handelen, onder de verantwoordelijkheid van een van de begeleidende fysiotherapeuten. Er zal altijd toestemming aan u gevraagd worden, of de stagiair bij de behandeling aanwezig mag zijn, en evt. een deel van de behandeling op zich mag nemen. Indien u hiertegen bezwaar heeft, kunt u dit kenbaar maken.

Verenigingen.

Hockeyvereniging LSC Alecto.

Logo LSC Alecto

Onze praktijk (in de persoon van Maarten de Fockert) verzorgt al jarenlang de medische begeleiding bij deze hockeyclub, o.a. blessure-spreekuren, looptrainingen en hersteltrainingen. Wij zijn aanwezig bij alle thuiswedstrijden van Heren 1 en Dames 1. Alle leden van SC Alecto hebben de gelegenheid om zo snel mogelijk onder behandeling te komen bij ons in de praktijk. Kijk op de website voor verdere informatie.

Voetbalvereniging RCL.

Logo voetbalvereniging RCL

In 2009 werd het contract getekend tussen onze praktijk en RCL voor de paramedische begeleiding van de spelers van RCL. Er wordt meerdere keren per week een blessurespreekuur gehouden. (Contactpersonen zijn Rudi Hylkema en Robert-Jan Ravensbergen). Wanneer (sport)fysiotherapeutische behandeling nodig is, kan dat snel worden ingepland in de praktijk of indien nodig op het veld of in de verzorgingsruimte van RCL. Naast het blessurespreekuur kan er ook onder begeleiding van de sportfysiotherapeut gerevalideerd worden op de velden van RCL. Kijk op de website voor verdere informatie.

Leidse ballet & theaterschool.

logo Leidse balletschool

Onze praktijk (in de persoon van Debbie de Lange) biedt fysiotherapeutische begeleiding aan alle dansers van de Leidse ballet en theater school om een snelle en optimale manier van blessureherstel te faciliteren. Elke dinsdag middag is Debbie aanwezig op de dansschool voor een fysiotherapeutisch consult en behandeling. Ook is het mogelijk om in de praktijk in Leiderdorp een afspraak te maken.

Bezoek de website van de Leidse ballet & theaterschool.

Volleybalvereniging Leython DC.

Onze praktijk (in de persoon van Ruben Mulders) biedt fysiotherapeutische begeleiding aan alle LeythonDC-leden om een snelle en optimale manier van blessureherstel te faciliteren. Elke maandagavond houden we een sportspreekuur in De Bloemerd of in onze praktijk. Verder is er een mogelijkheid om op woensdagavond in Sporthal De Does langs te komen. Wanneer vervolgbehandelingen noodzakelijk zijn, worden die in de reguliere praktijk voortgezet. Kijk op de website voor verdere informatie.

Badmintonvereniging De Spotvogels.

Logo de Spotvogels

Kijk op de website van badmintonvereniging de Spotvogels voor meer informatie.

Basketbalvereniging Leiderdorp.

Basketbalvereniging Leiderdorp

Kijk op de website van basketbalvereniging Leiderdorp voor meer informatie.

S.V. ROAC.

Kijk op de website van de S.V. ROAC voor meer informatie.

Korfbalvereniging Velocitas.

Kijk op de website van korfbalvereniging Velocitas voor meer informatie.