Sportnetwerk Ommedijk

Aangeboden diensten op het gebied van recreatieve sport als topsport.
Oefenzaal Fysiotherapie Ommedijk

Sportnetwerk Ommedijk

Sportnetwerk Ommedijk biedt een groot scala aan diensten op het gebied van zowel de recreatieve sport als topsport. Door onze ruime ervaring op het gebied van sport zijn wij in staat om u zo snel en verantwoord mogelijk weer te laten terugkeren op het gewenste niveau.
Sportnetwerk Ommedijk heeft diverse specialisten klaarstaan die u kunnen begeleiden op elk specifiek terrein.Tevens werken wij nauw samen met diverse andere disciplines als sportartsen, orthopeden, sportdiëtiste, sportpsycholoog en een podoloog, zodat wij u gericht kunnen doorverwijzen mocht dat noodzakelijk zijn.

Waarom een sportnetwerk?

Het voordeel van een netwerk is de nauwe samenwerking tussen verschillende disciplines. Binnen onze eigen praktijk hebben we veel specialisaties in huis, daarnaast bestaat er een nauw samenwerkingsband tussen onze praktijk en de afdeling orthopedie en de afdeling sportgeneeskunde van het Alrijne ziekenhuis. Onze praktijk is o.a. verbonden aan het Rijnland Schoudernetwerk, heup- en knienetwerk en Voet- en enkelnetwerk Leiden. Op deze manier kunnen wij er zeker van zijn dat we voor u altijd de beste zorg kunnen garanderen. Daarnaast willen wij de samenwerking met de diverse aangesloten sportverenigingen op het gebied van de geblesseerde sporter, blessurepreventie etc. gaan stimuleren.

wachtkamer Fysiotherapie Ommedijk

Wat bieden wij als sportnetwerk?

Fysiotherapie bij (top)sportklachten is gericht op een grondige analyse van uw klachten, met daaraan gekoppeld een sportspecifiek revalidatieprogramma gericht op een zo snel en verantwoord mogelijke terugkeer op elk gewenst niveau. Wij zorgen voor korte communicatielijnen tussen alle verantwoordelijken, zoals artsen, trainers, coaches en ouders.

De volgende diensten worden aangeboden:

(top)Sportspreekuur

Hierin onderzoeken wij de aard van de blessure en geven advies over het te volgen beleid, zo nodig behandelen we direct.

Testen van individuele sporter

Sportnetwerk Ommedijk maakt gebruik van verschillende meetinstrumenten gericht op kracht, coördinatie en stabiliteit om de klachten zo goed mogelijk in kaart te kunnen brengen en continu te kunnen evalueren.

Core training en krachttraining

Snelle spelers worden nog sneller en wendbaarder, één-op-één duels worden gewonnen door adequate krachttraining. Wij zien heel veel blessures ontstaan als gevolg van een tekortkoming in kracht en core stability. Wij bieden de mogelijkheid om sportspecifiek kracht en core stability te trainen op locatie of in de praktijk.

Revalidatietraining

Na een opgelopen blessure is het van belang om u zo snel mogelijk terug te laten keren in de sport op het oude niveau. Gedurende dit traject wordt gewerkt aan een zo snel mogelijk herstel van de sporter. Tevens wordt getracht het belastbaarheidsniveau van sporter te verhogen om te voorkomen dat ontstane problemen opnieuw optreden. Omdat elke geblesseerde sporter een uniek geval is, wordt er een individueel revalidatieplan opgesteld. Hiermee maken wij gebruik van de methode Rehaboom®, wat een beproefde methode is en waarbij alle grond-motorische eigenschappen in de sport als kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, mobiliteit en coördinatie aan bod komen.

 

Sportnetwerk Ommedijk heeft zowel op locatie Ommedijk als Sportcentrum EasyActive Felter ruime trainingsfaciliteiten met de nieuwste en modernste apparatuur, zodat er op een goede manier gerevalideerd kan worden. Om een sporter optimaal terug te laten keren binnen de sport bieden wij ook de mogelijkheid om aan het eind van het herstel programma de sporter te begeleiden op het veld. Hiervoor hebben wij o.a. hockey, voetbal en korfbalvelden tot onze beschikking. In overleg kan er eventueel op eigen locatie getraind worden.

Loop/agility training

Sportnetwerk Ommedijk heeft specialisten klaarstaan voor het geven van loop- en/of agility training. Agility training is de laatste fase van de revalidatie waarbij alle sport specifieke grondmotorische eigenschappen bij elkaar komen. Wij maken hierbij o.a. gebruik van speedladders. Tevens werken wij met audiovisuele ondersteuning om bijvoorbeeld een loopanalyse/beweeganalyse te maken.
Wij kunnen deze vorm van therapie individueel aanbieden of voor een groep/team om de sportprestatie te verhogen, heel specifiek is hierbij individuele looptraining voor jeugdige sporters, wanneer de trainer/ouders denken dat hier aandacht aan besteed moet worden.

Voorlichting

Voorkomen is beter dan genezen! Een kreet die men vaak hoort en die ook zeker van toepassing is in de sport. Sportnetwerk Ommedijk verzorgt: krachttrainingen, looptrainingen, core stability trainingen en het leren van een verantwoorde goede warming-up en dynamisch rekken. Wij geven voorlichtingsavonden over bovenstaande onderwerpen voor spelers, trainers/coaches, en mensen van de medische staf. Tevens zijn wij in staat om individuele (zomer/winter) trainingsschema’s te maken om de sporter voor te bereiden op het seizoen. Dit alles om blessures zoveel mogelijk te voorkomen.

Verder bestaan onze werkzaamheden uit:

Blessurepreventie en aanwezigheid tijdens wedsttrijden

Testen van selectie-teams

Tapen en bandageren

Advies en verschaffing van braces, zooltjes, schoeisel

Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma's en prestatieverbetering

EHBSO: Eerste Hulp Bij SportOngevallen

Voorlichting betreffende sport en voeding, blessures, krachttraining