Fietsveiligheidscursus voor senioren per 3 maart 2022

Fietsveiligheidscursus voor senioren per 3 maart 2022

Veel senioren maken graag een ritje op de fiets, maar sommigen voelen zich er niet meer helemaal zeker op de fiets. Clubhuis de Derde Helft is op donderdag 3 maart gestart met een fietscursus voor senioren.

 

Er is gestart bij het hockeycomplex van Alecto in De Bloemerd.
Na een korte warming-up en wat op- en afstapoefeningen zijn de deelnemers vertrokken onder professionele begeleiding van Ramon Borst en Per Bosman, fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Ommedijk, voor een tochtje door de polder over rustige wegen.

 

Ramon Borst, die behalve fysiotherapeut ook fietscoach is, vertelt dat het doel van deze cursus is om de deelnemers meer houvast en zelfverzekerdheid te kunnen geven op de fiets en op deze manier ook kunnen wennen aan fietsen in groepsverband.

 

Deelnemen kan op de gewone fiets, maar ook op een e-bike.
Het maximum aantal deelnemers van de groep is 10, en de groep is praktisch vol, maar  wellicht komt er een vervolg, en dan niet alleen op donderdag, maar ook op woensdagochtend.

 

Om dit mogelijk te kunnen maken, is Clubhuis de Derde Helft op zoek naar geld, sponsoren en vrijwilligers. Belangstellenden kunnen zich alvast aanmelden via website www.clubhuisdederdehelft.nl of telefonisch bij Saskia Zandvliet 071-5896551.

 

Clubhuis De Derde Helft is voor senioren vanaf 55 jaar die (meer) willen bewegen en/of op ongedwongen wijze mensen willen leren kennen. Woensdag 09.00 – 12.00 uur bij Voetbalvereniging RCL en donderdag 09.00 – 12.00 uur Hockeyclub Alecto.