Bike4Parkinson was een groot succes!

Bike4Parkinson was een groot succes!

Ieder jaar organiseert ParkinsonNet het BikevoorParkinson event tijdens wielertocht Boogie’s Extreme waarbij mensen met Parkinson, zorgverleners en naasten met elkaar op de fiets stappen om Parkinson de wereld uit te fietsen!

Op zaterdag 1 september 2018 vond alweer de vijfde editie plaats waarbij deelnemers fietsten om geld in te zamelen voor het goede doel. En hebben wij met de praktijk weer enthousiast mee gefietst.

 

In totaal is er ruim €76.000 opgehaald! Met Praktijk voor fysiotherapie Ommedijk hebben we mede dankzij uw donaties €1430 opgehaald voor dit goede doel.

Met het geld wat is opgehaald, wordt voorlichtingsmateriaal voor sport- en beweegcoaches ontwikkeld. Fietsen, wandelen, zwemmen, boksen, dansen, het zijn allemaal vormen van bewegen waar mensen met Parkinson heel goed aan mee kunnen doen. Mits een beweeg- of sporttrainer enige kennis heeft over de ziekte van Parkinson. Hiervoor is kennisoverdracht aan een beweeg- of sporttrainer essentieel. De ziekte van Parkinson is complex vraagt om kennis bij het begeleiden tijdens het sporten. Het opgehaalde geld van BikevoorParkinson draagt daar dit jaar aan bij.

 

Dank voor uw support!