Bike4Parkinson 1 september 2018

Bike4Parkinson 1 september 2018

Op 1 september fietst het team van de praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk fiets al weer voor de 5e keer mee met de Bike4Parkinson! Binnen onze praktijk (fysio- en ergotherapie, aangesloten bij ParkinsonNet) behandelen en begeleiden wij circa 60 Parkinsonpatiënten, waarbij een belangrijk doel is om ze zo actief mogelijk in het leven te laten functioneren! Fietsen kan daar een belangrijk middel in zijn!

 

Ook dit jaar willen we als team weer geld ophalen om dit belangrijke doel te bereiken. Steun de Parkinsonpatiënten en de fietsers met uw donatie.

U kunt via deze link: https://voorparkinson.nl/campaigns/praktijk-voor-fysiotherapie/  uw donatie doen.

 

Met de Bike4Parkinson wordt aandacht gegeven aan de ziekte, worden zorgverleners en mensen met Parkinson op een leuke manier samen gebracht, maar het is vooral belangrijk dat mensen met Parkinson gestimuleerd worden om meer te bewegen, zodat ze fitter worden zonder dat het aantal valincidenten toeneemt.

Met het geld van BikevoorParkinson 2018 zal voorlichting over Parkinson gegeven worden aan beweeg- en sporttrainers in de breedste zin van het woord. Het is wetenschappelijk bewezen, bewegen is voor mensen met Parkinson heel belangrijk en helpt symptomen van de ziekte te bestrijden. Van belang is dat mensen met Parkinson blijven bewegen op een manier waar ze enthousiast van worden en voor in beweging komen en blijven.